polityka prywatności

Przetwarzam dane osobowe zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych i stosuję środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, chroniąc dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem.

W przypadku naruszenia poufności danych osoby, których prywatność może być zagrożona, zostaną o tym fakcie poinformowane.

Nie otrzymuję danych osobowych od stron trzecich.

Nie korzystam z mechanizmów tworzących i przetwarzających profile użytkownika na podstawie danych osobowych.

Moja strona zbiera dwa rodzaje danych o Tobie:

Pierwsza kategoria to dane, które zbierane są automatycznie (pliki cookies). Gdy mnie odwiedzasz, takie Twoje dane jak np. adres IP, nazwa domeny, typ systemu operacyjnego czy typ przeglądarki są automatycznie zbierane.

Druga kategoria to dane zbierane, gdy kontaktujesz się ze mną. Jeśli do mnie napiszesz, czy to za pomocą formularz kontaktowego, czy za pomocą adresu mailowego, który jest na stronie ‘kontakt’ dobrowolnie przekazujesz mi swoje dane.

W jaki sposób strona wykorzystuje Twoje dane?

Dane zbierane automatycznie zazwyczaj używane są do analizy zachowań użytkowników (np. jakie strony czytają najczęściej) czy do innych analiz (np. zbierania danych demograficznych) wartościowych dla mojego bloga. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a mną będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. Nie zostaną one udostępnione stronom trzecim.

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Stosuję wtyczkę do udostępniania opublikowanych treści poprzez media społecznościowe. W zależności od ustawień Twojej przeglądarki internetowej ta wtyczka może identyfikować Cię jako ich użytkownika i przekazać do tych serwisów informacje o Twojej obecności u nas.

Dostęp do danych podawanych na katula.pl ma firma Zenbox.pl  hostująca  tę stronę internetową  – polityka prywatności Zenbox.pl dostępna jest tutaj. Dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.

 

Jeśli potrzebujesz skontaktować się ze mną w celu wglądu, modyfikacji lub usunięcia Twoich danych z tej strony internetowej, użyj proszę poniższego formularza kontaktowego: